Over Schultegroep Diever

Scouting staat voor uitdaging!

Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Dat doen wij het liefst in de natuur.

Zoals wij zeggen:

Buiten begint bij    Scouting

De Schultegroep (scouting Diever) is net als vele andere groepen, net na WOII opgericht (1946), het is een gezellige scoutingvereniging in Diever, gemeente Westerveld en wordt door enthousiaste vrijwilligers vormgegeven.
Onze groep bestaat uit de speltakken:`

  • Bevers (5-6 jaar), is een korte wachtlijst voor
  • Welpen (7-11 jaar) -VOL-
  • Scouts (11-15 jaar), geen wachtlijst
  • Explorers (15-18 jaar), geen wachtlijst
  • Rover Scouts aka Jongeren Stam(18-21 jaar), geen wachtlijst
  • PlusScouts aka Stam (>21 jaar). geen wachtlijst, wel ballotagecommissie

Lid worden van onze vereniging?

Dat kan per direct voor alle speltakken behalve Bevers en Welpen. We hanteren een wachtlijst voor de Bevers en de Welpen. Onze wachtlijst voor Welpen is momenteel minimaal een jaar voordat er plaats is. Neem evt. contact met ons op via het contactformulier

Historie van de Schultegroep:

Door de herindeling van een aantal gemeenten in Drenthe maakt Diever tegenwoordig deel uit van de gemeente Westerveld. Diever ligt in een bosrijke omgeving in Zuidwest-Drenthe, onder Assen en vlakbij Dwingeloo en Smilde.In juni 1946 heeft Mevr. Broekema samen met de dames Steenmeijer en Broer een start gemaakt met een meisjesgroep die uit een junioren- en een seniorenvendel bestond.

De belangstelling was groot. De eerste opkomsten werden in een oude schuur en op een veldje aan de Doldersummerweg gedraaid, primitief en met weinig middelen. De kaboutertjes hielden in het begin hun opkomsten in de tuin van de familie Broekema; aan de Hoofdstraat In Diever.
De meisjes hebben uiteindelijk in 1958 hun eigen clubgebouw gekregen (het huidige Hordehol). De plank boven de open haard herinnert hier nog aan.

Dhr. Broekema, huisarts in Diever, heeft in 1947 het initiatief genomen om ook iets voor de jongens te doen op scoutinggebied. En zo kwam er ook een jongensgroep. De jongens- en meisjesgroep draaiden eerst apart van elkaar.

In de loop der jaren begon men echter meer samen te werken, en rond 1970 zijn beide groepen samen gegaan en heeft de nieuwe groep haar naam gekregen van Mevr. Smit-Zoer: Schultegroep Diever.
(Schulte = soort rechter of politie).

In 1996 bestond de groep 50 jaar en is de groep overgestapt van de landelijke oranje dassen naar een eigen groepsdas.
Dit is een marine-blauwe das afgezet met een 2 cm schotse ruit rand (Cameron Erracht)